Koerier Arnhem


laadpalen

Tip om de beste laadpaal te vinden

Heeft u voor uw bedrijf nog geen elektrische auto’s op de weg? Feit is dat steeds meer van uw gasten of bezoekers dit wellicht al wel doen. Want steeds meer autorijders stappen over van fossiele brandstof naar elektrische brandstof. De mogelijkheid om bij u een elektrische auto te kunnen opladen, kan dus echt een pluspunt zijn om juist uw bedrijf te bezoeken. Het is dus echt niet voorbarig om bij uw bedrijf een laadpaal te laten installeren. Het kan u namelijk veel opleveren én u voldoet aan toekomstige regelgeving. Lees maar.

Waarom een laadpaal voor bezoekers?

Eén of meerdere laadpalen voor uw bezoekers of medewerkers is niets meer dan een warm welkom. Elektrische rijders zullen daarom sneller voor uw bedrijf kiezen dan voor een bedrijf zonder laadpaal. En als u uw laadpaal op ‘openbaar’ zet, wordt deze automatisch aangemeld bij routeplanners en navigatiesystemen. U zet uw bedrijf dus letterlijk op de landkaart.

Ook goed voor de financiën

Een laadpaal biedt ook financiële voordelen. U kunt namelijk zelf het bezoekerstarief instellen, zodat u uw investering weer terugverdient. Dat maakt ook een investering in zonnepanelen interessant. Dit levert vaak meer op dan dat u uw zonne-energie teruglevert aan uw energieleverancier.

Wordt de laadpaal verplicht?

Heeft u meer dan 10 parkeerplekken bij uw bedrijf? Voor nieuwe of gerenoveerde bedrijven geldt al twee jaar dat minstens 10% van de parkeervakken een laadpaal moeten hebben. En vanaf 2025 geldt dat voor alle bedrijven. Het is dus raadzaam om hier nu alvast op in te spelen.

Fiscaal aantrekkelijk

Laadpalen voor bedrijven zijn ook fiscaal aantrekkelijk. Zo is er de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) waarmee u zelf beslist wanneer en hoe snel u de investering in laadpalen afschrijft. Ook is er de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hierbij kunt u tot 36% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Zo wordt investeren in een laadpaal nog aantrekkelijker.

Vond u dit een interessant artikel? We horen het graag van u. Geef uw reactie dan graag op ons contactformulier.Vervoer Centrale Arnhem BV | Leemansweg 51 6827 BX Arnhem